Stichting Voor ieder 1 krijgt andere organisatievorm


Met het raadsbesluit van donderdag 11 juli j.l. is de nieuwe organisatievorm van voor Voor ieder 1 definitief. De lokale toegangsorganisatie Stichting Voor ieder 1 gaat per 1 juli 2025 verder in een organisatievorm waarin medewerkers in dienst zijn bij de stichting. Momenteel worden de medewerkers gedetacheerd, oftewel ingehuurd, van de organisaties Kwadraad, MEE, Cardea, ’s Heerenloo, Ipse de Bruggen, Inzowijs en LUMC Curium. Dit betekent geen verandering in onze dienstverlening, alleen een interne wijziging. We behouden dezelfde locaties en loketten.

 

Zekerheid voor de toekomst

Voor ieder 1 is voor inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk de toegang tot hulp en ondersteuning. De vier gemeenten willen dat het bestaan en de kwaliteit van de diensten van Voor ieder 1 ook in de toekomst zeker is. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de belastingwetgeving sinds 1 juli 2022 staat dat onder druk. Dat laatste leidde in de huidige organisatievorm tot een kostenstijging.

 

Nauwe samenwerking

De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben in dit proces samengewerkt met Voor ieder 1. De stichting heeft begin 2023 ook nauw contact gezocht met de detacherende partnerorganisaties Kwadraad, MEE, Cardea, ’s Heerenloo, Ipse de Bruggen, Inzowijs en LUMC Curium. Verder zijn tijdens het onderzoek de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) en Welzijnskwartier, Welzijnskompas, Welzijn Teylingen en Welzijn Noordwijk betrokken.